Na onze 2-daagse Power BI Training kan je zelfstandig Power BI rapportages maken van A tot Z

Over jouw trainer

Programma onderdelen

 

 

Moet ik al ervaring hebben met Power BI om deze training te kunnen volgen?

Nee, dat is absoluut niet nodig. Een goede kennis van Excel is wel vereist.


Veelgestelde vragen

Gaan we tijdens de Power BI training ook al aan de slag met onze eigen rapportages?

Nee, tijdens de trainingsdagen werken we met demo rapportages. Ieders rapportage is wezenlijk verschillend, ingaan op individuele rapportages zou teveel tijd kosten en betekenen dat er veel tijd besteed wordt aan zaken die voor anderen niet relevant is. Wij laten juist twee weken ruimte tussen de twee trainingsdagen zodat iedereen aan de slag kan gaan met zijn eigen rapportage en op dag twee zijn vragen kan stellen over wat hij of zij is tegengekomen. Ruimte voor situatie specifieke vragen is er dus wel.

Waarom bestaat de Power BI training uit 2 dagen?

Wij geven deze training al ruim twee jaar intern aan onze partners 
en aan onze klanten. Daaruit hebben wij geleerd dat twee dagen precies goed is om grondig alle stof te behandelen terwijl je het ook behapbaar houdt voor een beginnende Power BI gebruiker.

Wat deelnemers over de training zeggen

Copyright © 2018 Greyt Nederland

Microsoft Power BI Training voor Financials

DIRECT RESERVEREN

Bas van Baar

"De Power BI cursus was goed qua opbouw en inhoud. Allereerst werd ons duidelijk gemaakt wat de mogelijkheden van Power BI zijn. Vervolgens werden op een heldere en duidelijke manier de basisfuncties uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Tot slot konden wij zelf aan de slag met onze eigen rapportage.

Bas was goed voorbereid, heeft veel kennis van Power BI en kan dit op een rustige en duidelijke manier overbrengen.

Na de training biedt Greyt de mogelijkheid om altijd contact met hen op te nemen voor eventuele vragen. Al met al hebben wij deze tweedaagse cursus als zeer geschikt ervaren om een goede start te maken met Power BI."


Programma onderdelen

Wat zit allemaal bij de training inbegrepen?

Aanvullend op de Power BI training bieden wij een aantal extra's. Zo verzorgen wij een lekkere lunch met luxe broodjes, verse jus en vers fruit. Je koffie of thee behoefte kun je beide dagen onbeperkt aanvullen. Aan het einde van de tweede dag sluiten wij de training af met een gezellige borrel op kantoor. Alle PowerPoint slides en demo bestanden ontvang je van ons per email als naslagwerk, ideaal om thuis verder mee aan de slag te gaan. Aan het einde van de Power BI training ontvang je nog een persoonlijke Greyt voltooiingscertificaat. Ook in de eerste weken na de training kan je nog je vragen naar Bas sturen. Zo bieden wij als enige nog extra ondersteuning na de training.

Volg onze Power BI training als je snel en doelgericht Power BI wil leren. Ideaal voor financials die teveel tijd kwijt zijn aan het maken van rapportages die te weinig inzicht opleveren. Onze Power BI trainer is een praktijk ervaren BI expert met een Finance achtergrond die als geen ander jouw rapportage uitdagingen begrijpt. De Power BI training bestaat uit 75% praktijk en je ontwikkelt alle nodige skills om zelfstandig Power BI rapportages te bouwen.

De eerst volgende trainingsdatum is 9 november 2018, er is nog 1 plek over.

Bas van Baar is senior Business Intelligence Consultant bij Greyt. Na het succesvol afronden van zijn master Accounting & Financial Management én 2e master Business Information Management is hij fulltime bij Greyt aan de slag gegaan. Inmiddels stuurt hij het reporting team aan bij Greyt. Bas werkt dagelijks aan complexe Power BI rapportages voor onze klanten en hij is de technische man achter onze eigen Greyt Finance Module voor Power BI.

Bas heeft de afgelopen 3 jaar bij diverse organisaties Power BI uitgerold en geïmplementeerd. Hij kent alle facetten van de tool en weet dit op een heldere manier uit te leggen en te vertalen naar ieders organisatie.

Uitgebreide toelichting van alle 4 de dagdelen

Power BI Training voor Financials

Dag 1 

Ochtend

1. Theorie: Introductie Power BI van A tot Z

In het eerste deel van de training gaan we in op de theorie en nemen we je mee door de basis van Power BI. We laten je kennismaken met de verschillende onderdelen van de tool én gaan door de 6 stappen heen van het opzetten van een rapportage tot aan het delen ervan.

 • Kennis maken met verschillende onderdelen: Power BI Desktop, Power BI Service en de Power BI licenties

 • Power BI rapportage proces van A tot Z: Databron verbinden, data modelleren, relaties leggen tussen tabellen, voorbeelden van datamodellen visualiseren van data, publiceren en delen in de online omgeving

 • Power BI Service: Werkruimtes, content packs en apps

Dag 1

Middag

2. Praktijk: Aan de slag met Power BI rapportages

Nu gaan we echt aan de slag (!) door de theorie uit de ochtend in praktijk te brengen. In het middagprogramma gaan we door het rapportageproces heen van A tot Z, dat houdt in:

 • Data importeren uit Excel 

 • Data modelleren met Power Query

 • Relaties leggen met tabellen

 • Visualiseren van data, visuals opmaken en aanpassen

 • Filteren van visuals, pagina’s en rapporten


 • Werking van “doorklik”-functionaliteit toepassen
 • Publiceren van rapportages naar Power BI Service
 • Dashboard creëren op basis van rapportage
 • Power BI Service: rapportages & dashboard delen met individuen en groepen


Lunch

In de middag verzorgen wij een lunch met luxe broodjes en verse jus. Tijdens de training zijn koffie en thee onbeperkt inbegrepen.

Dag 2

Ochtend

3. Praktijk: rapportage bouwen & praktijk gerichte opdrachten

Op dag 2 duiken we de diepte in. We beginnen met een refresher van dag 1 en verdiepen ons daarna in de mogelijkheden van Power BI Desktop door middel van praktijkcases. Ook maken we een begin met DAX. We gaan in op de volgende onderdelen:

 • Aan de slag met een grote dataset

 • Nabouwen van een bestaande rapportage + opdrachten om je skills te toetsen

 • DAX: theorie en uitleg over de basis functies

 • DAX: metingen (measures) en berekende kolommen (calculated columns)

Lunch

In de middag verzorgen wij een lunch met luxe broodjes en verse jus. Tijdens de hele training zijn koffie en thee inbegrepen.

Dag 2

Middag

4. Praktijk: Oefenen met DAX & Greyt Finance Module

De middag besteden we aan het maken van opdrachten om te oefenen met DAX. We nemen ook de tijd om de Greyt Finance Module te demonstreren. We gaan in op de volgende onderdelen:

 • Oefenen met DAX: het maken van measures en calculated columns 

 • Toepassen van de verschillende DAX functies om berekeningen te maken 

 • Doornemen van de Greyt Finance Module

 • Alle resterende vragen doornemen

Interval

Tussen de 2 trainingsdagen zit twee weken tijd*. Dit doen wij omdat wij hierdoor betere resultaten zien bij onze deelnemers. Het geeft iedereen ook de gelegenheid om de lesstof in de praktijk te brengen en de leercurve te versnellen.
* Uitzondering in de maand december 2018 (i.v.m. Kerstvakantie zit er dan 1 week tussen de trainingsdagen).

Borrel!

We sluiten de training altijd af met een borrel. Dat is niet alleen gezellig maar ook ideaal om even na te praten met je trainer.

DIRECT RESERVEREN

Reserveer nu vrijblijvend jouw plaatsen, de volgende training heeft nog 1 plek over

Over Greyt

Greyt is een landelijke organisatie die bestaat uit 25+ ervaren financieel directeuren en financieel managers, met daarbij een ervaren team van slimme reporting & BI specialisten. Wij zijn er voor de ambitieuze organisaties in het MKB en de scale-ups die willen groeien. Als zeer ervaren financials slaan wij de brug tussen MKB (groei)bedrijven & advies op topniveau.

Sinds de oprichting in 2012 is Greyt uitgegroeid tot marktleider in Nederland en hebben we inmiddels ruim 450+ organisaties succesvol geholpen met groei. Als Power BI specialist hebben wij ook onze eigen Finance Module voor Power BI ontwikkeld waarmee alle data uit elk denkbaar boekhoudpakket binnen 1 dag live in Power BI dashboards staat. 

Waarom je onze training wil volgen

Reserveer nu snel jouw plek

en ontvang:

Toegang tot de meest volledige 2-daagse Power BI training

De lekkerste lunch en een borrel achteraf

Een Greyt Power BI voltooiingscertificaat

Alle PowerPoint slides en demo bestanden in je inbox

Ook na de training nog antwoorden op je vragen van Bas

Deelnemen á € 999,- (ex. btw) per deelnemer

Neem je collega's mee en ontvang € 150,- korting per deelnemer!

Power BI is veel meer dan een technisch kunstje. Als netwerk van Financials en reporting experts bieden wij de unieke combinatie van Finance & Power BI expertise. 

Dit maakt onze training uniek:

Onze training bestaat uit 2 dagen. Simpelweg omdat het onmogelijk is om in 1 dag diep in de stof te duiken. 2 dagen zijn ideaal om alle basics te behandelen en ook praktijkgericht bezig te zijn.

Greyt = Finance. Wij bestaan uit ruim 25 CFO's en Finance Managers, ook onze senior BI trainer heeft een master Accounting & Financieel management. Wij begrijpen de uitdagingen van financials.

Onze training is geboren in de praktijk. De training is oorspronkelijk ontwikkeld voor interne doeleinden en voor onze klanten. Vanwege een grote vraag uit de markt staat de training nu open voor iedereen.

Je maakt kennis met onze Finance Module. Als Power BI experts hebben wij onze eigen Finance Module ontwikkeld die de data uit elk boekhoudpakket direct in Power BI rapportage templates zet.

Heb je nog vragen over onze training, specifieke wensen of wil je simpelweg Bas van Baar spreken? Bel Bas via 010 257 99 77

Trainer: Bas van Baar 

Financial &  senior Power BI consultant

Zelfstandig visuele en interactieve rapportages te bouwen

Rapportages te delen binnen de organisatie

Datasets te koppelen en te importeren in Power BI

Relaties leggen tussen tabellen en een datamodel bouwen

De basics van Power BI: een 360 graden overzicht van de tool en de mogelijkheden

Data gebruiksklaar maken door data modelling

Hoe Power BI helpt bij de automatisering van het rapportageproces

De basics van DAX en Power Query

In 2 dagen leer je:

Financiële data koppelen aan operationele data

De eerst volgende trainingsdatum is 7 december 2018, er zijn nog 5 plekken over.

Locatie

Greyt hoofdkantoor
Lloydstraat 210, 3024 EA, Rotterdam

In groepen van max. 6 deelnemers

Lesmethode

Data trainingen 

€999,- per deelnemer (excl. btw)

Investering

€150,- korting p.p. bij 2+ deelnemers

Duur van training

2 dagen van 09.30 tot 16.30 uur

09 & 23 NOV

2018

04 & 18 JAN

08 & 22 FEB

08 & 22 MAA

2019

07 & 14 DEC

Praktische info

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om jouw deelname te bevestigen

PLAATS NU RESERVEREN

Vrijblijvend reserveren

Stel je vraag aan Bas

010 257 99 77

1.

Alle Power BI trainingsdata van 2018

09 & 23 november

08 & 22 maart

08 & 22 februari

04 & 18 januari

Wat zijn de stappen na mijn reservering?

Zodra wij jouw reservering hebben ontvangen, nemen wij binnen 1 werkdag (telefonisch) contact met je op om je deelname te bevestigen. Wanneer je reageert op onze bevestigingsmail, is je deelname definitief. Je ontvangt dan van ons een factuur die voorafgaand aan de training moet worden voldaan. 

Wat gebeurt er met mijn reservering als de training al vol zit?

Hoewel de website dagelijks wordt bijgewerkt is het mogelijk dat de training al vol zit tegen de tijd van jouw reservering. Afhankelijk van het aantal deelnemers kijken wij dan samen naar een alternatieve datum of reserveren wij alvast jouw plek(ken) voor de eerstvolgende training.

Biedt Greyt een startgarantie?

Je ontvangt van ons één week voorafgaand aan de training een bericht of de training doorgaat. Het is extreem zelden dat de training geannuleerd wordt aangezien wij al bij 3+ deelnemers de training door laten gaan.

Ik ben geen financial, kan ik de Power BI training alsnog volgen?

Ja, er is zeker een mogelijkheid om als non-financial deel te nemen aan de training; wij geven namelijk ook trainingen voor non-financials. Stuur een mailtje naar training@greyt.nl en vermeld daarin je naam en telefoonnummer. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
Wat heb ik allemaal nodig om deel te nemen aan de Power BI training?

Om deel te nemen heb je een eigen laptop nodig met Windows besturingssysteem. Power BI Desktop dient vooraf geïnstalleerd te zijn op je laptop. Power BI Desktop is gratis te downloaden via de Microsoft Power BI website. Wij verzorgen de rest.

Bieden jullie ook in-house trainingen en/of gevorderden training?

Ja, wij bieden ook in-house Power BI trainingen voor financials en non-financials. Neem hiervoor contact met ons op via training@greyt.nl of 010 257 99 77. Power BI trainingen voor gevorderden hebben wij op dit moment nog niet, maar wij zijn deze wel aan het ontwikkelen. Stuur ons een mail voor meer informatie.

Wat is de Greyt Finance Module?

Elke financial wil zijn financiële rapportages in Power BI hebben staan: balans details, omzet marges & winst marges. Als Power BI experts hebben wij daar een handige module voor ontwikkeld die direct aan te sluiten is op elk denkbaar boekhoudpakket. Je data staat binnen 2 dagen helemaal ready en live in Power BI. Tijdens de Power BI training geven wij een demonstratie van de Greyt Finance Module.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Je kan altijd kosteloos annuleren tot 14 dagen voorafgaand aan de training. Indien de reservering is bevestigd binnen de 14 dagen voorafgaand aan de training, dan is de annuleringstermijn 72 uur.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een email naar training@greyt.nl of bel ons via 010 257 99 77

Voor wie is deze Power BI training?

5.

6.

Deze training is voor iedereen die onderdeel is van het rapportageproces, van het maken tot aan het analyseren ervan. Kenmerkend is dat jij inziet dat Power BI de toekomst heeft en je wil je skills ontwikkelen naar de nieuwste mogelijkheden in jouw vakgebied. Onze Power BI training is geschikt voor zowel de vers afgestudeerde reporting medewerker tot aan de ervaren controller en zelfs de doorgewinterde CFO. Ervaring met Power BI is niet vereist, wel heb je ruime ervaring met Excel nodig. Het allerbelangrijkste is dat je een sterke ambitie hebt om méér uit je huidige data en rapportages te halen. 

Deze training is heel geschikt voor jou als

Je Power BI van A tot Z wil doorgronden en de fundamentals wil beheersen

Je dezelfde maand nog een start wil maken met jouw Power BI rapportage

Je een beginner bent met Power BI

Deze training is niet geschikt voor jou als

Je weinig ervaring hebt met Excel

Je opzoek bent naar een uitgebreide DAX training

Je al zelfstandig van A tot Z Power BI rapportages kan maken

Deze bedrijven gingen je voor:

De Power BI training die ik bij Greyt heb gevolgd is een absolute must-have voor iedereen die start met Power BI en op een gestructureerde wijze inzage wil krijgen in de mogelijkheden van deze tool. Samen met Bas van Baar bewandel je tijdens de cursus zelf het pad van modelleren naar visualiseren naar interpreteren van de data binnen en buiten je organisatie. En dat in een omgeving waarin je optimaal wordt begeleid. Een absolute aanrader dus!"

Productowner bij Poolmanager

Gerd Strick

Review van Poolmanager

Na onze 2-daagse Power BI Training kan je zelfstandig Power BI rapportages maken van A tot Z

DIRECT RESERVEREN

Alle Power BI trainingsdata van 2019

Fix the following errors:
Hide